Muudatused Eesti Ornitoloogiaühingu juhatuses

13. detsember 2017

Eesti Ornitoloogiaühingu (EOÜ) pikaajaline juhataja Andres Kalamees lahkub uue aasta alguses ametist omal soovil. Uue juhataja valimiseks kuulutab EOÜ nõukogu välja avatud konkursi. EOÜ nõukogu esimehe Peep Veedla hinnangul on Andres Kalamehe panus nii ornitoloogiaühingu arendamisse kui ka Eesti keskkonnakaitsesse olnud hindamatu. „Selle aja jooksul on EOÜ tegevusvaldkonnad muutunud mitmekesisemaks ning EOÜ on kasvanud tugeva meeskonnaga organisatsiooniks, kuhu kuuluvad nii tunnustatud eksperdid kui ka aktiivsed vabatahtlikud,“ lausus Peep Veedla.

15 aastat Eesti Ornitoloogiaühingut juhtinud Andres Kalamees sõnas, et saab juhtimise üle anda rahuliku südamega. „Oleme selle aja jooksul üheskoos EOÜ liikmete, partnerite ja tuhandete linnusõpradega palju saavutanud, mille üle tasub meil kõigil uhkust tunda“, ütles Andres Kalamees. “Meie teadmised Eesti linnustiku käekäigu kohta paranevad iga aastaga, linnuseired on muutunud tulemuslikumaks ning meie harrastusteadusprojektides osaleb tuhandeid linnuvaatlejaid”. Uuele juhatajale soovib Andres Kalamees meelekindlust EOÜ eesmärkide elluviimisel. „Ornitoloogiaühing on praegu tugev ja heas seisus, mida ei saa aga öelda Eesti keskkonnaseisundi kohta. Näiteks metsanduses ja põllumajanduses korratakse Eestiski järjekindlalt samu vigu, mida teised riigid tegid enne meid ja nii on ka EOÜ uue juhi tööpõld lai.“

EOÜ nõukogu esimees Peep Veedla sõnas, et kokkuleppe kohaselt aitab Andres Kalamees uuel juhatajal EOÜ tegevustesse sisse elada. Samuti jätkab Andres Kalamees EOÜ-s oma käimasolevate projektide juhtimist.

Eesti Ornitoloogiaühing on avalikes huvides tegutsev vabaühendus, mille missiooniks on tagada Eesti linnustiku hea käekäik lindude uurimise, kaitse ja tutvustamise kaudu. Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ) on asutatud 1921. aastal ja tegutsenud järjepidevalt tänaseni. Alates 2000. aastast on EOÜ rahvusvahelise linnukaitseorganisatsiooni BirdLife International täieõiguslik liige ja koostööpartner Eestis. Täna on EOÜ-s üle 520 liikme.

Lisainfo:
Peep Veedla
Nõukogu esimees
Eesti Ornitoloogiaühing
veedlapeep@gmail.com
Tel 5056240

Fotol Andres Kalamees Suurel Linnuõhtul kõnet pidamas, autor Kati-Riin Grünberg